Куглана „Борик“

У сутерену дворане „Борик“ је и четверостазна куглана. Она је опремљена по европским стандардима, тако да се у њој могу одржавати и међународни мечеви. У куглани редовно тренирају и такмиче се куглашки клуб Ревита, куглашки клуб Борац, куглашки клуб Ада, женски куглашки клуб Врбас, те рекреативно се баве куглањем Друштво за спорт и рекреацију слијепих „Вид“, као и низ појединаца и организација.

Рекорд куглане држи репрезентативац Мађарске Тамаш Киш са оборених 697 чуњева на међународном куглашком турниру одржаном 14. 06. 2008. године. Ово је једна од најсавременијих куглана на овим просторима. У њој се редовно сваке сезоне одржава међународни НБЦ турнир на којем учествују најбољи свјетски куглаши.

Највећи захвати на реновирању куглане извршени су 2003. године када је она потпуно реконструисана и практично постављена нова куглана „од пода до крова“. Почасне хице у новој куглани бацили су Драгољуб Давидовић градоначелник Бањалуке, Миланко Мучибабић директор Секретаријата за спорт, Манојла Зрнић директор наше Установе и Илија Пријић, предсједник Извршног одбора Куглашког савеза Републике Српске.

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели