Kuglana „Borik“

Podijeli

U suterenu dvorane „Borik“ je i četverostazna kuglana. Ona je opremljena po evropskim standardima, tako da se u njoj mogu održavati i međunarodni mečevi. U kuglani redovno treniraju i takmiče se kuglaški klub Revita, kuglaški klub Borac, kuglaški klub Ada, ženski kuglaški klub Vrbas, te rekreativno se bave kuglanjem Društvo za sport i rekreaciju slijepih „Vid“, kao i niz pojedinaca i organizacija.

Rekord kuglane drži reprezentativac Mađarske Tamaš Kiš sa oborenih 697 čunjeva na međunarodnom kuglaškom turniru održanom 14. 06. 2008. godine. Ovo je jedna od najsavremenijih kuglana na ovim prostorima. U njoj se redovno svake sezone održava međunarodni NBC turnir na kojem učestvuju najbolji svjetski kuglaši.

Najveći zahvati na renoviranju kuglane izvršeni su 2003. godine kada je ona potpuno rekonstruisana i praktično postavljena nova kuglana „od poda do krova“. Počasne hice u novoj kuglani bacili su Dragoljub Davidović gradonačelnik Banjaluke, Milanko Mučibabić direktor Sekretarijata za sport, Manojla Zrnić direktor naše Ustanove i Ilija Prijić, predsjednik Izvršnog odbora Kuglaškog saveza Republike Srpske.