Sportska dvorana „Borik“

Podijeli

Dvorana „Borik“ je izgrađena 1974. godine.

Dvorana „Borik“ je savremeno opremljena za sve vrste dvoranskih sportova, naročito je pogodna za odigravanje rukometnih i košarkaških susreta, boks-mečeva, takmičenja u drugim borilačkim sportovima, kulturnih i estradnih manifestacija, sajmova, održavanje plesnih revija, kao i utakmica malog fudbala.

Dimenzije igrališta su njenog igrališta su: 50 x 24 metra, kapacitet gledališta je 2400 sjedećih mjesta na tribinama i 1200 mjesta za stajanje. Pored aut-linije moguće je postaviti još 600 stolica za sjedenje. U sklopu dvorane nalazi se osam savremeno opremljenih svlačionica sa mokrim čvorovima i tuš-kabinama.

U holu dvorane smještena su dva bifea odakle se mogu posmatrati događaji u samoj velikoj sali.

Ulaz na parket krasi Olimpijski slavoluk, posvećen Banjalučanima osvajačima zlatnih medalja na Olimpijskim igrama (Tomislav Knez – Rim 1960. fudbal, Abas Arslanagić – Minhen 1972. rukomet, Milorad Karalić – Minhen 1972. rukomet, Nebojša Popović – Minhen 1972. rukomet, Dobrivoje Selec – Minhen 1972. rukomet, Zlatan Arnautović – Los Anđeles 1984. rukomet, Zdravko Rađenović – Los Anđeles 1984. rukomet i Anton Josipović Los Anđeles 1984. boks). Pored toga, nalaze se i osvajači srebrnih (Slađana Golić – Seul 1988. košarka) i bronzanih (Mersada Bećirspahić – Moskva 1980. košarka, Iztok Puc – Seul 1988. rukomet, Ermin Velić – Seul 1988. rukomet, Saša Čađo – Rio de Žaneiro 2016. košarka).

Moderno uređen hol kod olimpijskog slavoluka sa mogućnošću postavljanja 100 sjedećih mjesta, može se takođe namjenski koristiti za kulturno-zabavne i promotivne sadržaje, kao što su promocije, koktel partiji i sl.

Dvorana je ukrašena i najboljim sportistima u muškoj i ženskoj konkurenciji grada Banja Luka, kao i pobjednicima tradicionalnog turnira u malom fudbalu.

Sportska dvorana Borik u ponudi imamo rekreaciju stonog tenisa.

U suterenu dvorane „Borik“ nalazi se savremeno uređeni restoran „Borik“ čiji je kapacitet 70 mjesta. On pruža vrhunsku ugostiteljsku uslugu i nudi bogat izbor jela i pića.

Ispod sjeverne tribine nalazi se VIP salon. Ovaj lijepo uređeni prostor mogu koristiti sportisti, kao i svi ostali za kulturno-zbavne sadržaje, zabave, proslave, seminare, dječije rođendane, koktel partiji i sl.

 

U dvorani „Borik“ smješteno je i dio rukovodstva (menadžmenta) Ustanove.

Zaštitni znak Ustanove je turnir u malom fudbalu koji se već tradicionalno održava od 1976. godine u dvorani „Borik“ i koji je najmasovniji takvog tipa u širem regionu.