Sportska dvorana „Obilićevo“

Podijeli

Sportska dvorana „Obilićevo“, je smještena uz samu obalu Vrbasa, nasuprot tvrđave „Kastel“, u istoimenom banjalučkom naselju.

Dvorana je dimenzija 30×18 m. Ima 290 sjedećih mjesta.

U ovoj dvorani se organizuju odbojkaška i košarkaška takmičenja, a takođe je pogodna za takmičenja u stonom tenisu, borilačkim sportovima, kao i plesnih manifestacija i drugih sportskih i kulturno-zabavnih događaja. U ponudi imamo i salu za stoni tenis koja je otvorenog tipa i namjenjena za rekreaciju građana.

Sportska dvorana Obilićevo Sportska dvorana „Obilićevo“ ranije se zvala Društveni dom „Mejdan“. Počela je da se gradu u maju 1975. godine, a 19. aprila 1977. godine na Sjednici skupštine opštine Banjaluka donesena je odluka o osnivanju radne organizacije Društveni dom „Mejdan“. Rješenje o njegovom korištenju izdato je 24. novembra 1977. godine. Samo nekoliko dana kasnije Društveni dom „Mejdan“ je otvoren.

Na sjednici održanoj 30. maja 1995. godine Skupština opštine Banja Luka je donijela odluku o pripajanju Društvenog doma „Obilićevo“ (kako je kasnije preimenovan „Mejdan“) Javnoj ustanovi Sportskoj dvorani „Borik“.

U sastavu dvorane je pozorišna sala sa 220 sjedećih mjesta i sa binom, koju danas koristi Gradsko pozorište „Jazavac“. U pozorišnoj sali se mogu organizovati javni skupovi, seminari, filmske projekcije, i sl., a takođe i snimanje TV emisija. U kompleksu je smješten i ogranak Narodne univerzitetske biblioteke Republike Srpske sa bogatim fondom knjiga i stručne literature.

U sklopu dvorane se nalazi više poslovnih prostora.