Вијести

Велики спортски дан у Бањој Луци: „Борикова промоција спорта“ окупила преко 1000 малишана

Данас је у дворани „Борик“ и на околним теренима одржана манифестација „Борикова промоција спорта“, коју је организирао Спортски центар „Борик“ у сарадњи с бројним спортским колективима из Бање Луке. Овај догађај је привукао велики број Бањалучана, а посебно дјеце предшколског и школског узраста.

Око 1000 малишана имало је прилику упознати се с разноврсним спортовима, који су били представљени на различитим спортским површинама укључујући велику и малу салу СД „Борик“, улазни хол, парк испред „Борика“, као и тениске терене ТК „Борац“. Циљ манифестације био је да се дјеци школског узраста представе могућности и капацитети за здраво одрастање кроз активно учествовање у спортским активностима.

У склопу манифестације, посјетиоци су имали прилику ближе се упознати с око 50 различитих спортова и спортских колектива који дјелују у Бањој Луци. Дјеца су могла испробати разне спортске дисциплине, што је изазвало велико занимање и одушевљење међу најмлађима. Након активности на теренима, малишани су на крају манифестације обишли и Музеј спорта у „Борику“, где су могли сазнати више о историји и успјесима спортиста.

„Изузетно смо задовољни одзивом и ентузијазмом који смо видјели данас. Циљ нам је био да дјеци пружимо инспирацију и мотивацију да се баве спортом, те да им покажемо колико је важно активно учествовати у физичким активностима за њихово здраво одрастање. Овај догађај је показао колико је спорт важан дио нашег друштва и колико може допринијети развоју младих генерација.“, рекао је директор Спортског центра „Борик“, Ненад Талић.

„Борикова промоција спорта“ пружила је један другачији и инспиративан начин да се млади укључе у спортске активности и стекну здраве животне навике. Циљ манифестације је подстицање дјеце да се баве спортом и да кроз физичку активност развијају важне животне вјештине и одговорност према свом здрављу.

Манифестација је протекла у веселој и позитивној атмосфери, а велики одзив грађана показао је колико је важно промовисати спорт и здрав начин живота међу најмлађима.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 3

Подијели