Спортска дворана „Борик“

Дворана „Борик“ је изграђена 1974. године.

Дворана „Борик“ је савремено опремљена за све врсте дворанских спортова, нарочито је погодна за одигравање рукометних и кошаркашких сусрета, бокс-мечева, такмичења у другим борилачким спортовима, културних и естрадних манифестација, сајмова, одржавање плесних ревија, као и утакмица малог фудбала.

Димензије игралишта су њеног игралишта су: 50 x 24 метра, капацитет гледалишта је 2400 сједећих мјеста на трибинама и 1200 мјеста за стајање. Поред аут-линије могуће је поставити још 600 столица за сједење. У склопу дворане налази се осам савремено опремљених свлачионица са мокрим чворовима и туш-кабинама.

У холу дворане смјештена су два бифеа одакле се могу посматрати догађаји у самој великој сали.

Улаз на паркет краси Олимпијски славолук, посвећен Бањалучанима освајачима златних медаља на Олимпијским играма (Томислав Кнез – Рим 1960. фудбал, Абас Арсланагић – Минхен 1972. рукомет, Милорад Каралић – Минхен 1972. рукомет, Небојша Поповић – Минхен 1972. рукомет, Добривоје Селец – Минхен 1972. рукомет, Златан Арнаутовић – Лос Анђелес 1984. рукомет, Здравко Рађеновић – Лос Анђелес 1984. рукомет и Антон Јосиповић Лос Анђелес 1984. бокс). Поред тога, налазе се и освајачи сребрних (Слађана Голић – Сеул 1988. кошарка) и бронзаних (Мерсада Бећирспахић – Москва 1980. кошарка, Изток Пуц – Сеул 1988. рукомет, Ермин Велић – Сеул 1988. рукомет, Саша Чађо – Рио де Жанеиро 2016. кошарка).

Модерно уређен хол код олимпијског славолука са могућношћу постављања 100 сједећих мјеста, може се такође намјенски користити за културно-забавне и промотивне садржаје, као што су промоције, коктел партији и сл.

Дворана је украшена и најбољим спортистима у мушкој и женској конкуренцији града Бања Лука, као и побједницима традиционалног турнира у малом фудбалу.

Спортска дворана Борик у понуди имамо рекреацију стоног тениса.

У сутерену дворане „Борик“ налази се савремено уређени ресторан „Борик“ чији је капацитет 70 мјеста. Он пружа врхунску угоститељску услугу и нуди богат избор јела и пића.

Испод сјеверне трибине налази се ВИП салон. Овај лијепо уређени простор могу користити спортисти, као и сви остали за културно-збавне садржаје, забаве, прославе, семинаре, дјечије рођендане, коктел партији и сл.

 

У дворани „Борик“ смјештено је и дио руководства (менаџмента) Установе.

Заштитни знак Установе је турнир у малом фудбалу који се већ традиционално одржава од 1976. године у дворани „Борик“ и који је најмасовнији таквог типа у ширем региону.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 7

Подијели