Музеј спорта

Дуго су бањолучки спортисти, спортски радници, али и грађани чекали заслужени музеј спорта гдје ће бити изложени сви велики успјеси, не само бањолучког, него и регионалног, европског и свјетског спорта.

Музеј је отворен 13. новембра 2020. године, гдје другдје него у бањолучком „Храму спорта“ – спортској дворани „Борик“, у склопу Спортског центра „Борик“. Овај Музеј спорта је мјесто гдје ћемо изложити све сувенире, пехаре, медаље, плакете, дресове и остало мноштво свједочанстава о великим спортским успјесима и резултатима, у сарадњи са спортистима, њиховим породицама, савезима, колекционарима и свима другима заинтересованима.

Чак да је отворен и у неупоредиво већем простору, не би било мјеста да се покажу сви сачувани експонати, тако да ће се музејске поставке периодично и тематски мијењати. Биће ту сјећање на бањолучке трофеје, међународне звијезде, бањолучке клубове, олимпијске шампионе, даме у спорту итд.

Наравно, основна идеја Музеја спорта је подсјећање и чување од заборава великих спортских успјеха, али не мање значајан је утицај и на младе посјетиоце, дјецу, којима музеј може бити подстрек и мотивација да се баве спортом и да у будућности наставе да стварају велике резултате, пехаре и медаље.

Не пропустите посјетити нас!

 

Досадашње изложбе:

1. Трофејна Бањалука
(новембар 2020. – фебруар 2021)
2. Међународни спорт
(фебруар – март 2021)
3. Рукометни клуб Борац
(април – мај 2021)
4. Борац то је љубав моја
(септембар – новембар 2021)
5. Бориков турнир
(новембар 2021. – март 2022)
6. ККИ Врбас – преко трња до звијезда
(март – јул 2022)
7. Спортови на Врбасу
(септембар 2022 – јануар 2023)
8. Кошарка Српске
(април – јул 2023) 

 

 

 

 

 

 

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 7

Подијели