Спортска дворана „Обилићево“

Спортска дворана „Обилићево“, је смјештена уз саму обалу Врбаса, насупрот тврђаве „Кастел“, у истоименом бањалучком насељу.

Дворана је димензија 30×18 m. Има 290 сједећих мјеста.

У овој дворани се организују одбојкашка и кошаркашка такмичења, а такође је погодна за такмичења у стоном тенису, борилачким спортовима, као и плесних манифестација и других спортских и културно-забавних догађаја. У понуди имамо и салу за стони тенис која је отвореног типа и намјењена за рекреацију грађана.

Спортска дворана „Обилићево“ раније се звала Друштвени дом „Мејдан“. Почела је да се гради у мају 1975. године, а 19. априла 1977. године на Сједници скупштине општине Бањалука донесена је одлука о оснивању радне организације Друштвени дом „Мејдан“. Рјешење о његовом кориштењу издато је 24. новембра 1977. године. Само неколико дана касније Друштвени дом „Мејдан“ је отворен.

На сједници одржаној 30. маја 1995. године Скупштина општине Бања Лука је донијела одлуку о припајању Друштвеног дома „Обилићево“ (како је касније преименован „Мејдан“) Јавној установи Спортској дворани „Борик“.

У саставу дворане је позоришна сала са 220 сједећих мјеста и са бином, коју данас користи Градско позориште „Јазавац“. У позоришној сали се могу организовати јавни скупови, семинари, филмске пројекције, и сл., а такође и снимање ТВ емисија. У комплексу је смјештен и огранак Народне универзитетске библиотеке Републике Српске са богатим фондом књига и стручне литературе.

У склопу дворане се налази више пословних простора.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 2

Подијели