Вијести

„Борик 2019“ се ближи врхунцу! Очекују се рекордне посјете у понедјељак и уторак

Вијести
Спортска дворана „Борик“ Мапа

Децембар 2019. године је обиљежио бањалучку спортску сцену и исписао нове странице њене ионако богате историје. 44. издање турнира у малом фудбалу „Борик 2019“ је показало и доказало да је тај спортски догађај и даље број један у Бањалуци. Квалитет је био неминован од првог дана. Квалитет у смислу организације, екипа учесница, али и награда. Циљ је остварен – бањалучка публика је већ у првим данима турнира препознала оно што се вриједно припремало мјесецима уназад и дошла у великом броју. У оном броју који је у претходних неколико година у групној фази турнира био само жеља организатора. Тај број је из дана у дан растао, како је растао и квалитет малог фудбала на паркетима спортских дворана „Борик“ и „Центар“.

Након 14 турнирских дана и 250 одиграних утакмица, познати су учесници саме завршнице. Међу 136 екипа које су биле дио 44. издања турнира у малом фудбалу, по четири најспретније и најуспјешније екипе из сениорске категорије, као и категорија ветерана 35+ и 50+ бориће се за титуле владара „Борика 2019“. Утакмице полуфинала су резервисане за 23. децембар. За жељени улазак у финале први ће се борити они најискуснији – ветерани 50+ и то екипе „Маркет АС“ и „Опстанак“. Они на паркет СД „Борик“ излазе у 16:20. Након њих, да буду још ближи титули, престижу и новцу бориће се и они мало млађи – ветерани 35+ и сениори. Богат, напет и квалитетан турнирски дан завршава полуфиналном утакмицом сениора, која почиње у 21:10.

Чије име ће бити угравирано на пехару о којем сањају бројне екипе, али и ко ће из „Борика“ отићи богатији за 20.000 КМ сазнаће се дан касније. Велико финале највећег турнира у региону је 24. децембра. Млађи фудбалери отварају финале у 16:40. Након финала између екипа категорије У-14 Водовод, искусније и старије колеге из двије екипе категорије ветерана 50+ ће показати оно што их је издвојило од осталих противничких екипа, а уједно ће једна од њих понијети и титулу најбоље. Затим ће се за епитет најбољих и најквалитетнијих тимова борити екипе из категорија У-16 Спорт тим, ветерана 35+ и У-12 ГБ3. Врхунац турнира у малом фудбалу „Борик 2019“ је финална утакмица сениорских екипа. У 21:00 час на паркету истоимене дворане копља ће укрстити најбољи од најбољих. Мотив двије најуспјешније сениорске екипе је огроман – ући ће у историју турнира као побједник, али и освојиће вриједну награду – 20.000 КМ.

Вриједне награде очекују и публику, која је и претходних дана турнира имала прилику да освоји неке од њих. Ипак она највриједнија – бицикл очекује само једног сретног добитника. У паузама између финалних утакмица занимљив и богат културно-сценски програм привући ће пажњу свих оних који одлуче бити дио саме завршнице турнира.

Оно што је најбитније, из дана у дан растао је број љубитеља малог фудбала на трибинима. Више од 1000 улазница је продано за један дан играња осмине финала, што је јасан показатељ да ће се у полуфиналу и финалу тражити столица више, јер је јасно да је Бањалука осјетила фудбалску магију која већ 14 дана влада „Бориком“.

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели