Премијера 1. децембра – Турнир у малом фудбалу „Борик Нектар ’18“

Вијести
Мапа

Први пут откад се игра турнир у малом фудбалу у „Борику“, а историја је почела да се пише давне 1976. године и траје ево већ престанка више од четири деценије, овогодишња смотра почеће (1. децембра), а завршиће се до краја године.
– У току ове године, имаћемо два турнира. Један онај који је одигран у јануару и ево, овај други „Борик Нектар ’18“, који почиње у децембру, а до краја Нове године ћемо га и завршити. Сви у нашој Установи смо поносни на ову манифестацију, на ову традицију које траје већ 43. године. Неки данас смо зиду у нашој Установи поставили слике свих досадашњих шампиона „Борика“, набавили смо и велики прелазни пехар за побједника, трудимо се да сваке године нешто ново урадимо везано за турнир. Срећни смо што је уз нас познати бренд Бањалучка пивара са којом имамо дугогодишњу успјешно пословно-спортску сарадњу, а драго нам је што ће на турниру, након неколико година судити и бањалучке судије – рекао је Манојла Зрнић, директор Јавне установе спортски центар „Борик“ на данашњој прес конференцији, која је одржана испод Олимпијског славолука у Спортској дворани „Борик“.
И на овогодишњој смотри дужност руководиоца турнира повјерена је Јовици Кесеровићу, који је са много успјеха обавља већ осам година.
– Ништа се у пропозицијама није промијенило у односу на минулу смотру. Играће се прво по групама, а онда ће услиједити нокаут фаза. Котизације су остале исте: сениори – 200 КМ, ветерани (35 и више година) – 150, пјетлићи (2006. годиште и млађи) – 100, пионири (2004/2005) – 150, кадети (2002/2003) – 150. И цијене улазница нису се мијењале. Прве утакмице на програму су 1. децембра, а планирали смо да финални дан буде 23. децембар – истакао је Кесеровић.
Милка Станивуковић, ПР менаџер Бањалучке пиваре истакла је добру сарадњу са Јавном установом Спортски центар „Борик“.
– Ми смо дугогодишњи сарадници и пријатељи, заиста лијепо је бити дио ове турнирске приче са тако дуго традицијом, како што је има и Бањалучка пивара. Ево, управо смо позвали драге пријатеље из „Борика“, да буду наши гости, да се упознају са начином прозводње пива, али да виде изложбу коју смо организовали поводом 145 година од оснивања Бањалучке пиваре. Недавно је и наша екипа тријумфовала на турниру „Важно је побједити“, који је организвала Јавна установа Спортски центар „Борик“, што је још један доказ да не учествујемо само у организацији турнира, него и да се дружимо – рекла је Милка Станивуковић.
Промотер турнира у малом фудбалу „Борик Нектар ’18“ је познато фудбалско име Синиша Мркобрада.
– За овај турнир ме вежу најљепше фудбалске успомене. Мало ко зна да сам на њему побјеђивао као пионир, кадет, јуниор сениор, ветеран. Са сениорском екипом „Столарија Зрнић“ попео сам се на побједничко постоље, а два пута сам понио епитет најбољег голмана турнира. Заиста изузетно ми је драго што сам изабран за промотера и желио бих свима да се захвалим на указаном повјерењу – каже Мркобрада.
Коначно, након неколико година на турниру правду ће поново дијелити бањалучкли арбитри.
– Мислим да није ни требало да се догодио да на „Бориковом“ турниру, који је фудбалски бренд, суде друге судије осим бањалучких. Али, то је већ прошлост. Наравно, драго ми је што се враћамо поново на ову смотру за понос, учинићемо све да будемо на висини задатка и да оправдамо повјерење – рекао је Драган Мејакић, члан Управног одбора Удружења судија и инструктора Градског савеза Бањалука.

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели