Пријем за Арсланагића и Врховца

Бориков споменар Вијести
Спортска дворана „Борик“ Мапа

Ненад Талић, директор Јавне установе Спортски центар „Борик“ и Јовица Кесеровић његов замјеник, приредили су пријем за Абаса Арсланагића, златног рукометног олимпијца из Минхена, и Бориса Врховца, спортског амбасадора.

На Свечаној академији поводом 22. априла Дана ослобођења града Бањалуке Абасу Арсланагићу је додијељено највеће признање Кључ града са „Повељом почасни грађанин Бањалуке“, док је Борис Врховац добио Плакету града за изузетна хумана дјела.

– Хвала вам што се дошли у нашу Установу, желимо да вам и на овај начин честитамо на признањима која сте добили. Изузетно су позитивне реакције, а то је и најбоља потврда да су признања дошла у праве руке. Дворана „Борик“ слави свој 45. рођендан и за нас је част да је Абас Арсланагић, који се налази на златном Олимпијском славолуку који краси наш „храм спорта“, добио ово признање, а свима је добро познато како Борис Врховац на најљепши начин промовише наш спорт и наш град. Имамо доста идеја у плану, а једна од њих је да направимо и музеј спорта Бањалуке – рекао је Ненад Талић, директор Јавне установе Спортски центар „Борик“.

У једној лијепој, опуштеној атмосфери и угодном дружењу причало се о свему и свачему, а највише, наравно, о спорту.

– Нисам рођени Бањалучанин, али Бањалука је увијек била и увијек ће бити мој град. За њу, рукомет, Борац, вежу ме најљепше успомене. Увијек се овдје радо враћам, а да нису људи заборавили оно што је моја генерација урадила је и признање „Кључ града“ на који сам изузетно поносан. Хвала Вам на пријему, и шта год будете требали, знајте да на мене можете рачунати – истакао је Арсланагић.

Борис Врховац, добитник Плакете града за изузетна хуманитарна дјела је истакао:

– Свако признање је драго, ово је нешто посебно, желио бих да се свима захвалим. Хвала и директору Ненада Талићу, што нас је угостио, свидјела ми се идеја око спортског музеја и дио оног што сам сакупио од спортских великана, наравно, радо ћу поклонити да буде у њему.

Легендани Абас Арсланагић и Борис Врховац уписали су се у „Бориков спортски споменар“, у којем ће своје мјесто убудуће наћи бројни познати спортисти, спортисткиње, спортски радници…

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели