Раде Унчанин се уписао у „Бориков споменар“

Бориков споменар Вијести
Спортска дворана „Борик“ Мапа

Рукометна породица Унчанин. Отац Раде је са много успјеха носио дрес Борца, његовим путем ишли су и синови Дејан и Бојан. И данас су сви остали вјерни рукомету, али у различитим улогама.

Раде Унчанин, био је члан оне златне генерације Борца, која се 1976. године у препуној дворани „Борик“ попела на кров Европе, освојила Куп шампиона. Његову трофејну играчку каријеру краси и пет титула и пет Купова бивше Југославије. Остаће записано за сва времена да је Раде Унчанин постигао први гол за Борац, против Витекса на отварању дворане „Борик“. Као тренер великана из Господске улице освојио је три Купа и три титуле у Републици Српској.

Са женском рукометним клуб Борац исписао је најљепше странице њене клупске историје. Као тренер и директор освојио је пет шампионских титула и четири Купа БиХ, те три Купа Републике Српске.

Раде Унчанин се након кратке паузе вратио на мјесто успјеха. Поново је на клупи женског рукометног клуба Борац и сви очекују да „осице“ под његовим вођством поново играју главну улогу у шампионату БиХ и у бањалучки храм спорта поново донесу нове трофеје.

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели