„Бориком“ поново одјекивало: Маријане! Маријане! Маријане!

Догађаји
Спортска дворана „Борик“ Мапа

Бањалука није заборавила великог боксерског шампиона Маријана Бенеша. У прелијепом амбијенту Спортске дворана „Борик“ манифестацијом „Шампионски нокаут“, бројни гости су се подсјетили на његов велики успјех када је прије 40 година побједом над Фрацузом Жилбером Коеном освојио титулу професионалног првака Европе у боксу.

„Бориком“ је, баш као некад, поново, одјекивало:

Маријанe! Маријане! Маријане!

На манифестацији „Шампионски нокаут“ о Маријану Бенешу и његовом успјеху, о којем се и дана прича иако су прошле чак четири деценије, говорили су Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, Ненад Талић, директор Спортског центра „Борик“, Драган Батар, некадашњи боксер и најстарији члан боксерског клуба Славија, те Тадија Качар, Бенешов велики пријатељ и великан југословенског бокса.

Маријан Бенеш писао је и пезију, Борис Шавија глумац Народног позоришта Републике Српске рецитовао је двије његов пјесме „Моја прва љубав“ и „Прича о мени“, док су флауту свирале Софија Кошчица, ученица Средње музичке школе у класи Наташе Вукојевић-Дукић и Кристина Касагић, такође ученица Средње музичке школе, у класи Дучића Лончара.

У име породице Бенеш захвалила се његова кћерка Жанет Бенеш Ћулум, која је од Игора Радојича добила плакету, док је Ненад Талић, директор Спортског центра „Борик предао слику „Шампонски нокаут“.

Приказан је и кратки филм „Шампионски нокаут“, аутора Срђана Зрнића, а у продукцији Спортског центра „Борик“.

Кћерка Маријана Бенеша поклонила је градоначелнику боксерске рукавице.

Покровитељ манифестације „Шампионски нокаут“ је био градоначелник Бањалуке, а организатор Спортски центар „Борик“.

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели