Бакеро се уписао у „Бориков споменар“

Бориков споменар Вијести
Спортска дворана „Борик“ Мапа

Младен Бојиновић, или како га пријатељи зову Бакеро, Дуги или Бака, јединствена рукометна личност, Бањалучанин са највише освојених трофеја, долазак у родни град, којем се увијек радо враћа, јер живи и Француској, искористио да се упише у „Бориков споменар“.

У „Борику“ и Борцу је начинио прве рукометне кораке. Каријеру је градио у Јагодини, Партизану Адемир Леону, Бидасоа Ируну, Барселони, Монпељеу, Париз Сен Жермену, па поново кратко повратак у Борац, да би је завршио у француском Тремблеу.

Изузетно успјешну и богату каријеру зачинили су трофеји. Са Партизаном је освојио једну титулу и један Куп Југославије, а са Барселоном има Куп АСОБАЛ.

За десет година колико је провео у француском Монпељеу освојио је чак, вјеровали или не, 27 трофеја. Девет пута био је шампион, седам пута побједник Купа Француске, осам пута је тријумфовао у Лига купу, а два пута био је побједника француског трофеја шампиона. Са овим клубом освојио је и рукометну Лигу шампиона.

Био је успјешан и са Париз Сен Жерменом са којим има двије титуле, два купа, а једном је био побједник Француског трофеја шампиона.

Са репрезентацијом Југославије освојио је бронзу на Свјетском првенству у Францукој.

Младен Бојиновић, рукометни ас и колекционар трофеја.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 1

Подијели