Бакеро се уписао у „Бориков споменар“

Scheduled Бориков споменар Вијести
Спортска дворана „Борик“ Мапа

Подијели

Младен Бојиновић, или како га пријатељи зову Бакеро, Дуги или Бака, јединствена рукометна личност, Бањалучанин са највише освојених трофеја, долазак у родни град, којем се увијек радо враћа, јер живи и Француској, искористио да се упише у „Бориков споменар“.

У „Борику“ и Борцу је начинио прве рукометне кораке. Каријеру је градио у Јагодини, Партизану Адемир Леону, Бидасоа Ируну, Барселони, Монпељеу, Париз Сен Жермену, па поново кратко повратак у Борац, да би је завршио у француском Тремблеу.

Изузетно успјешну и богату каријеру зачинили су трофеји. Са Партизаном је освојио једну титулу и један Куп Југославије, а са Барселоном има Куп АСОБАЛ.

За десет година колико је провео у француском Монпељеу освојио је чак, вјеровали или не, 27 трофеја. Девет пута био је шампион, седам пута побједник Купа Француске, осам пута је тријумфовао у Лига купу, а два пута био је побједника француског трофеја шампиона. Са овим клубом освојио је и рукометну Лигу шампиона.

Био је успјешан и са Париз Сен Жерменом са којим има двије титуле, два купа, а једном је био побједник Француског трофеја шампиона.

Са репрезентацијом Југославије освојио је бронзу на Свјетском првенству у Францукој.

Младен Бојиновић, рукометни ас и колекционар трофеја.