РАДИЛИ ЦИЈЕЛО ВРИЈЕМЕ „Борик“ спремно дочекује спортисте

Вијести
Спортски центар „Борик“ Мапа

Одлука о повратку спортиста тренинзима довешће и до тога да се тимови врате у бањалучке спортске дворане. Директор Јавне установе Спортски центар „Борик“ Ненад Талић каже да је за кориснике њихових услуга све спремно.

– Доста смо урадили за ових мјесец и по-два, колико је трајала била забрана окупљања. Нисмо стајали са послом, нажалост, због карантина у дворани „Обилићево“, гдје смо испунили оно што се од нас тражи. Осим тога искористили смо време да доста тога урадимо на санацији објеката, дворишта и околине, односно завршетак неких ствари које су биле на чекању. То је уређење канцеларија, пресељења комплетне управе у Борик, пошто је дио био у Обилићеву. Када су у питању услуге спортистима освјежили смо свлачионице, окречили их, промијенили подлоге на масажним столовима, замијенили оштећене дијелове, допунили ако је било шта недостајало. У дворани „Центар“ постављене су заштитне мреже, а за све вријеме поштовали смо максимално прописане мере зе безбједност радника – истакао је Талић.

Поједини догађаји (турнири, концерти, сајмови…) су одгођени или отказани, а од ситуације са корона вирусом зависиће шта ће у наредном периоду да буде остварено.

– Прије појаве пандемије урадили смо доста тога на организацији турнира у баскету, а и даље радимо као да ће га бити. Припремамо се и за турнир у малом фудбалу, али због стања које је на снази то све је жива материја и морамо да чекамо и видимо шта ће се догодити. Пратимо и радове на дворанама на Старчевици и Лаушу, као и на терену на бањалучком пољу – додао је Талић.

Одлуке Кризног штаба о забрани окупљањја и затварању угоститељских објеката утицала је и на пословање СЦ „Борик“.

– Прошле године у марту, априлу и мају приход од угоститељства је био око 80.000 конвертибилних марака. Ове године радили смо половину марта, а онда се десило то са корона вирусом, били смо приморани и да откажемо један концерт, гдје би сигурно имали приходе, али шта је ту је морамо да гледамо напријед. Радимо на санацији нашег ресторана, башта је већ измијењена, а у току су радови на унутрашњости. Угоститељство планирамо да подигнемо на виши ниво – рекао је директор ЈУ СЦ „Борик“.

Ова установа је доста активна кадасу у питању друштвене мреже.

– У протеклом периоду трудили смо се да путем друштвених мрежа остаемо у контакту са спортистим, нашим пријатељима и грађанима. Достаљуди прати и реагује на наш албум жутих слика на Фејсбук профилу, а на јутјуб каналу смо објављивали снимке великих утакмица одиграних у бањалучком храму спорта. Реакције су биле итекако позитивне, посебно када смо емитовали сусрет Борац Нектара и Групе седам, тај меч је имао огромну гледаност – истакао је замјеник директора ЈУ СЦ Борика Јовица Кесеровић.

Преузето са srpskainfo.com

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 1

Подијели