Бориков албум жутих слика

Пивот свјетске класе – „Бориков“ албум жутих слика

Бориков албум жутих слика
Спортски центар „Борик“ Мапа

Свему дође крај, па и успјешној и трофејној каријери рукометног аса – Небојше Поповића. На његовом опроштају у бањалучком спортском храму, дворани „Борик“, 18. јуна 1982. године, састале су се селекција коју је изабрао популарни „Поп“ и екипа Борца.

На једној страни били су рукометни мајстори Арсланагић, Караџа, Перовић, браћа Голић, Хорват, Лаврнић, Бјелић, Покрајац…, а на другој Велић, Штрбац, Унчанин, Петковић, Сарачевић… Наравно, резултат је у овом сусрету био у другом плану, али остаће записано да је завршен без побједника – 36:36.

Оно што ће се вјечно памтити је то да је Небојша Поповић играо само за један клуб – Борац. Он је за деветнаест година у црвеном дресу освојио чак 12 трофеја: пет шампионских титула, шест Купова Југославије и Куп шампиона Европе.

Са рукометном репрезентацијом Југославије, за коју је наступао 115 пута (постигао 252 гола), освојио је златно одличје на Олимпијским играма у Минхену, двије бронзане медаље на Свјетским првенствима, два злата на Медитеранским играма, а два пута је наступао за најбољу селекцију свијета.

Небојша Поповић, Борчев пивот свјетске класе.

 

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 2

Подијели