Први спортиста Републике Српске у „Бориковом“ споменару

Бориков споменар Вијести
Спортски центар „Борик“ Мапа

07.07.2020. – То је историја спорта Републике Српске.

Каратиста Мирољуб Кременовић, проглашен је давне 1992. године, за првог спортисту Републике Српске у избору „Гласа Српске“. Он је те године освојио титулу првака Југославије у тешкој категорији, а као капитен „плаве“ карате репрезентације на Свјетском првенству у Гранади, довео ју је до четвртог мјеста.

У његовој колекцији успјеха налази се и титула европског јуниорског првака из Шопрона, на његовим грудима сијало је и сребрно одличје освојено на Свјетском првенству у Будимпешти, као и бројне медаље и трофеји са међународних и домаћих такмичења.

Након завршетка карате каријере, која је трајала више од двадесет година, посветио се тренерском позиву. Под његовом палицом, у Карате клубу „Синђелић“, стасали су бројни карате мајстори, а неки од њих, попут Бориса Јеличића, Далибора Благојевића, Немање Бановића, Владимира Бодироже… винули су се до шампионских висина, постали су прваци свијета.

Он је и предсједник Карате савеза Републике Српске, а од 1. септембра и први човјек Карате савеза БиХ.

Мирољуб Кременовић, који је читав живот посветио кимону, ове године обиљежава лијеп јубилеј – 45 година у каратеу, уписао се у „Бориков споменар“.

Оцијените овај чланак?

3 / 5. 2

Подијели