Вијести

Лауш добија нову спортску дворану

Вијести

12.11.2020. – Изградња нове спортске дворане на Лаушу, уз једну од највећих основних школа у граду – „Свети Сава“, почеће ускоро након што је данас расписан тендер за избор извођача радова.

– Већ годинама је велика потреба за овом спортском двораном, због чега је и одлучено да се започне са реализацијом овог значајног пројекта, укупне вриједности 1.35 милиона КМ  – казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

И ова нова дворана, како је истакао – функционисаће по истом принципу као и дворана која се тренутно гради на Старчевици, у склопу Основне школе „Бранко Радичевић“.

– Дворана је пројектована тако да ће се у њој моћи одржавати и спортска такмичења за готово све спортове. Такође, у оквиру овог пројекта, биће обновљени постојећи школски терени за фудбал и кошарку, те изграђене и трибине – навео је Билчар и додао да ће нова спортска дворана у насељу Лауш дјеловати у оквиру Јавне установе Спортски центар „Борик“.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Мирослав Попржен, нагласио је да је нова спортска дворана веома значајна за ученике, али и за остале становнике Лауша.

Настава физичке културе до сада се одвијала само за ученике од шестог до деветог разреда у малој сали, која је почетком године реновирана. Они би, по изградњи, користили нову дворану, чиме би се створила могућност да часове физичког имају и ученици од првог до петог разреда – казао је Попржен.

Извор: АТВ

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели