Вијести

Обавјештење Министарства породице, омладине и спорта

Вијести

05.03.2021. – Преносимо Закључак Републичког штаба за вандредне ситуације и Образложење Министарства породице, омладине и спорта, према којима ће се све активности у спортским објектима и одржавати, те молимо да се истих придржавате. Надамо се да ће све брзо проћи и да ћемо ускоро моћи уживати у спортским дешавањима у нашим објектима. Останимо одговорни!

Обавјештавамо све спортске организације да је Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације Владе Републике Српске од 04.03.2021. године број 69-1/21 у тачки 10 прописана забрана за организоване рекреативне активности, тренажни процес и такмичарске активности спортских организација и спортиста свих узраста осим професионалних спортских активности укључујући и тренажни процес истих.
Наведеним закључком је забрањено организовање спортских догађаја као и других спортских активности осим такмичарских активности које су предвиђене календарима такмичења од стране спортских савеза Републике Српске, спортских савеза на нивоу БиХ и међународних спортских асоцијација, за све узрасте као и тренажног процеса за исте.
Организација допуштених активности мора бити у складу са упутством ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“, у којем је између осталог прописано физичко растојање између лица као и обавеза ношења заштитних маски.
Подсјећамо да је забрана свих јавних окупљања у групама већим од 50 лица строго забрањена и да се иста односи и на спортске догађаје.

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели