Вијести

Изабрани најбољи спортисти града за 2020.

Вијести
Спортска дворана „Борик” Мапа

26.6.2021. – Спортска дворана „Борик” синоћ је, по 6. пут у посљедњих 19 година, од када се организује „Избор најбољих спортиста Бањалуке”, била мјесто гдје су се славили најбољи бањалучки спортски успјеси у протеклој години.
„Традицију смо отели од заборава, и у скромнијим условима него ранијих година, технички организовали догађај који је од значаја за спортску Бањалуку.” рекао је Ненад Талић, директор СЦ „Борик”.
Драшко Станивуковић, градоначелник Бање Луке, честитао је свим награђенима али и радницима Спортског центра „Борик” на сјајној организацији Избора, те најавио и нове објекте који ће ући у састав Спортског центра „Борик”. То су новоизграђена дворана на Старчевици, те дворана у изградњи на Лаушу.
Фудбалер Стојан Врањеш, капитен Фудбалског клуба „Борац” и кошаркашица Драгана Домузин, чланица Кошаркашког клуба „Орлови“, проглашени су за најбоље спортисте Бање Луке у 2020. години.
Најталентованији спортисти – Јован Лекић, члан Академског пливачког клуба „22. април“ и Николина Чучак из Карате клуба „Енергија“.
Најуспјешније спортске организације – Рукометни клуб „Борац“ и Женски рукометни клуб „Борац“.
Најбољи спортски догађај – Међународна бициклистичка трка „Београд – Бања Лука“ у организацији Бициклистичког клуба „БСК“.
Најуспјешнији спортиста појединац у спорту за лица са инвалидитетом – Игор Ињатовић, члан Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“.
За посебан допринос у развоју и афирмацији спорта града Бање Луке специјална награда за животно дјело додијељена је Маринку Умичевићу.

 

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 1

Подијели