Вијести

Дрес са финала Купа ‘88 ускоро у Музеју спорта

Вијести
Музеј спорта Мапа

29.7.2021. – Дрес са потписима свих фудбалера који су учествовали у финалном окршају одиграном  11. маја 1988. године на стадиону ЈНА, Музеју спорта уступио је предсједник тадашњег Борца, Месуд Мулаомеровић.

Изабранике Хусније Фазлића на утакмици у Београду посматрало око 25 хиљада гледалаца. У првих 45 минута доминирала је Црвена звезда, али није било голова.

У наставку тим из Бање Луке долази у водство у 60. минуту. Дургутовић је сјајно центрирао у шеснаестерац Београђана, а Сенад Лупић главом погађа за водство од 1:0.

Звезда је након примљеног гола кренула по поравнање. У 81. минуту судија Блажо Зубер досудио је дискутабилан једанаестерац за Црвену звезду.

Шутирао је капитен Драган Стојковић Пикси. Желио је млаким лобом савладати голмана Каралића који је прочитао његове намјере и без потешкоћа је одбранио ударац.

До краја меча резултат се није мијењао па је Борац освојио јубиларни 40. Куп Југославије и постао једини друголигаш који је то успио.

Дрес са потписима, стар 33 године, подсјетник је на највећи успјех бањалучког фудбала.

Историја нашег спорта златним словима је писала имена ових играча Борца, које су Бањалучани дочекали испред Боске као хероје тог времена.

Ускоро у Музеју спорта.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 1

Подијели