Вијести

Из СЦ „Борик“ на међународну куглашку смотру

Вијести
Спортски центар „Борик“ Мапа

29.9.2021. – Два клуба из Бањалуке Борац и Ада учествоваће од 4. до 8. октобра на турниру НБЦ Покал у њемачком граду Лорж док ће Ревита у истом термину играти у Европа Купу у Словенији.

„Ми смо као трећепласирана екипа у БиХ остварили пласман за НБЦ покал у Њемачкој. Успјели смо да се организујемо и да обезбиједимо пут у Њемачку упркос тамошњим епидемиолошким мјерама. Надам се да ћемо добрим пласманом да оправдамо очекивања. Спортским центром „Борик”, који је обезбиједио сјајне услове, и са новом кугланом смо добили услове који су много бољи у односу на многе клубове у региону“ – рекао је Кајкут.

Куглашки клуб Ада играће први пут у Европи, а на НБЦ покалу учествују на основу пласмана у Купу Републике Српске и БиХ.

„Изборили смо пласман преко Купа РС гдје смо били други и Купа БиХ гдје смо били трећи. У посљедњих десет година ово је наш највећи успјех, први пут смо на међународној сцени. Захвални смо СЦ „Борик“ на добрим условима које нам пружају за тренинге и такмичења, као и на промотивним активностима које уједињују клубове из Бањалуке.“ рекао је играч и предсједник Куглашког клуба Ада Бојан Новаковић.

Европа Куп у Крању је такмичење на којем ће учествовати Ревита.

„Бањалука има три клуба, те је добра база и овај спорт је у односу на остале градове заиста развијен, али ипак мислим да смо на нижем нивоу у односу на период од прије десет година. Ми не идемо спуштеног гарда, али не са великим амбицијама. Боримо се са екипама које су за бод или два остале без титуле у најјачим свјетским лигама и сигурно не можемо да пријетимо са тренутним играчким кадром који је значајно ослабљен повредама“, истакао је Синиша Андрић.

Ненад Талић, директор Спортског центра „Борик” истакао је такође да је куглање спорт које Бањалуци отвара велике могућности.

„Ми не желимо да будемо само пуки извршилац услуга, трудимо се да организујемо нешто што би скренуло пажњу на значај спорта и на све оно што би помогло развој спорта. Такође, желимо да искористимо прилику, куглање је велика прилика Града Бањалуке. Имамо пет клубова, три мушка, два женска, а ми смо овдје данас сви заједно да представимо њихове добре резултате. Улагањем у ове клубове заиста је могуће да направимо неке значајније резултате.“ рекао је Талић.

Клубови Борац и Ревита у недјељу од 12.00 часова имаће градски дерби у Куглани Лауш, пред одлазак на међународна такмичења.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 1

Подијели