Евролига 2 у „Борику“

from to
Догађаји
Спортска дворана „Борик“ Мапа

Кошаркашки клуб Инвалида Врбас и Јавна установа Спортски центар „Борик“ биће ове године домаћини квалификационог турнира Евролиге 2 кошарке у колицима који ће се одржати 8. и 9. марта. Тим поводом у дворани „Борик“ одржан је састанак представника ККИ Врбас (Маринко Умичевић, Игор Ињатовић), те ЈУСЦ „Борик“ (Манојла Зрнић, Јовица Кесеровић, Предраг Грбић и Раденко Шева).
– Драго ми је што ћемо поново бити домаћини, што ћемо поново сарађивати са нашим пријатељима из Кошаркашког клуба инвалида Врбаса. Трудићемо се да оправдамо указано повјерење, све што буде требало ми смо ту. Сигуран сам да ћемо заједничким снагама положити овај европски кошаркашки испит – рекао је Манојла Зрнић, директор Јавне установе Спортски центар „Борик“.
Маринко Умичевић, предсједник Кошаркашког клуба инвалида Врбас је истакао да су прошле године сви били задовољни квалификационом групом Евролиге 3 и да вјерује да ће тако бити и овог пута.
– Прошле године смо на најљепши начин промовисали Бања Луку, наш клуб и дворану „Борик“. Добили смо највише оцјене, добили смо само похвале од учесника, гостију, судија… Убијеђен сам да то опет можемо поновити, да опет можемо бити одлични домаћини и организатори. Имамо искуства када је организација једног оваквог такмичења у питању и сигуран да ћемо испунити и овај задатака – истакао је Маринко Умичевић, предсједник Кошаркашког клуба инвалида Врбас.
У квалификацијама Евро лиге учествује пет клубова: Yалова Турска, Онлy Фриендс Холандија, Б.Х Тел Авив Израел, Де Ланнион Француска и домаћин Кошаркашки клуб Инвалида Врбас.
– Ова Евро лига 2 је један виши ниво у односу на претходно такмичење којем смо били домаћини. Клубови су изузетно квалитетни, мислим да се можемо са свима носити. Ни једног тренутка не сумњам да ће организација бити на висини, да ће дворана бити добар домаћин. Нема неких већих захтијева у односу на Евролигу 3, па кад смо у његовој организацији били успјешни, сигуран сам да ћемо сад бити још успјешнији – рекао је Игор Игњатовић, капитен Кошаркашког клуба инвалида.
Промотер квалификације Евро лиге кошарке у колицима биће Зоран Славнић прослављено кошаркашко име еx-Југославије.

Распоред утакмица:

08.03.2019

11.15- Врбас – Only Friends
13.30. Club Tregorrois Handisport – Beithalochem Tel Aviv
15.45. Only friends – Yalova
18.00. Beithalochem Tel Aviv – Врбас
20.15. Yalova – Club Tregorrois Handisport

09.03.2019

09.00. Beithalochem Tel Aviv – Only Friends
11.15. Club Tregorrois Handisport – Врбас
13.30. Yalova – Beithalochem Tel Aviv
15.45. Only friends – Club Tregorrois Handisport
18.00. Врбас – Yalova

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели