Талић у посјети спортским центрима у Словенији

Вијести

27.3.2022. – Савез Спортских центара Словеније и највећи Спортски центар у Словенији „Шпорт Љубљана” протекле седмице упутили су позив на радну посјету Ненаду Талићу, директору СЦ „Борик” и иницијатору оснивања Асоцијације Спортских центара Републике Српске. Након прошлогодишње посјете словеначког Савеза Спортском центру „Борик”, овај позив је наставак сарадње и размјене искустава који је тада успостављен.

Циљ посјете Словенији је упознавање са радом, руковођење инфраструктуром и капацитетима Савеза СЦ Словеније који броји 47 чланова, те међусобној сарадњи центара, као и њиховим дјеловањем на републичке институције те европске фондове, а који би се могли пренијети на модел дјеловања Асоцијације СЦ Српске у оснивању.

Домаћини на челу са Бранком Флорјаничем, директором Савеза СЦ Словеније и Татјаном Полајнар, предсједницом Савеза СЦ Словеније и директорицом највећег СЦ у Словенији „Шпорт Љубљана”, те Зораном Лубејом, њеним замјеником и бившим репрезентативцем Словеније у рукомету заједно са Ненадом Талићем обишли су и представили дио од 80 спортских објеката „Шпорт Љубљана”.

Дворана за хокеј на леду, намјенска гимнастичка дворана, Сала у Тиволију, велика дворана „Стожице” само су дио у оквиру ове посјете.

Након Љубљане услиједила је посјета Копру. Душан Лончаревич, директор Завода за спорт Копер представио је објекте и намјену, а који су дио Савеза СЦ Словеније. Објекти „Бенифика” у које се убрајају фудбалски стадион, нови Олимпијски базен, дворана, скејт парк, те парковски комплекс са тениским теренима.

„Шпортни и омладински центар Пиран” у Порторожу била је посљедња станица дводневне посјете у оквиру ове сарадње. Матјаж Умкар, директор Спортског центра у Пирану упознао је госта са радом дворана и стадиона са вјештачком травом, те пристаништа за спортове на води.

Савез СЦ Словеније својим дјеловањем кроз све припадајуће објекте и спортске центре задовољава потребе националног програма за спорт али и општинске програме по градовима. Модел пословања кроз Савез добар је примјер који се може примијенити кроз Асоцијацију Спортских центара Републике Српске како би радили на развоју и задовољили потребе свих спортских центара али и корисника крајњих услуга- спортиста и спортских клубова.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 1

Подијели