Вијести

СЦ “Борик” и СЦ “Вождовац” – Сарадња за боље услове спортистима

Вијести

20.10.2023. – Ненад Талић, директор Спортског центра Борик Бања Лука, посјетио је Спортски центар Вождовац у Београду на позив директора СЦ Вождовац, Марка Рубежановића. Овај сусрет означава важан тренутак сарадње између ова два спортска центра, а има и ширу симболику у контексту подршке спорту и рекреацији у Српској и Србији.

Спортски центар Вождовац (Бањица) има богату историју као активан члан Асоцијације спортских центара Србије (АСЦС), са којом Спортски центар Борик већ много година успјешно сарађује. Ова сарадња била је кључна за промовисање спортских активности, размјену искустава и развој спортских центара широм обје земље.

Као пријатељ и партнер кроз Асоцијацију спортских центара Републике Српске и СЦ Борик Ненад Талић, заједно с директором Марком Рубежановићем обишао је Спортски центар Вождовац. Ова посјета означава и представљање активности овог спортског комплекса, будући да ће ускоро започети процес реконструкције који ће обухватити многе објекте унутар центра. Ова реконструкција је посебно значајна с обзиром на чињеницу да су многи објекти били у истом стању више од тридесет година. Модернизација спортских садржаја и пружање бољих услова за спортисте и рекреацију је нешто чему СЦ Борик тежи сваког дана.

“Наш идејни план је да се уђе у процесс реконструкције и реновирања дијелова Спотског центра “Вождовац”..Ова иницијатива представља кључну тачку у развоју нашег спортског комплекса и обећава многе позитивне промене у нашој спортској заједници.
Реконструкција би требала обухватити многе објекте унутар центра, укључујући базене, спортске терене, свлачионице, и гледалишта. Наш циљ је створити модерну и функционалну спортску инфраструктуру која ће омогућити спортистима и рекреативцима да остваре своје потенцијале у најбољим могућим условима. Осим тога, наставићемо с нашом сарадњом са Спортским центром Борик из Бања Луке и Асоцијацијом спортских центара Србије. Ово партнерство ће нам омогућити да размењујемо искуства и најбоље праксе у области спорта и инфраструцтуре”- истакао је Марко Рубежановић директор “Бањице”.

„Реконструкција Спортског центра Вождовац је кључна за стварање бољих услова за спортисте и рекреацију у Београду, а такође ће послужити као примјер добре праксе за друге спортске центре. У Спортском центру Борик свакоднвно тежимо ка остваривању што бољих услова за све наше кориснике, што у коначници дијелом доводи и до њихових позитивних резултата на такмичењима“, додао је Талић током обиласка комплекса.

Током посјете и састанка истакнуте су различите акције које ће се спроводити како би се промовисао спорт и подстакла већа физичка активност међу грађанима. Директор АСЦС, Иван Вучић, такође је присуствовао састанку и изразио подршку овим иницијативама.

„Сарадња између Спортског центра Борик и Спортског центра Вождовац је инспирација за све спортске центре у Србији и Српској. Ова синергија између Бања Луке и Београда, као и подршка Асоцијације спортских центара Србије, омогућава унапређење спортске инфраструктуре и приступачности спорту широм земље .“- истакао је предсједник АСЦС Иван Вучић

Ова сарадња и планови за реконструкцију наглашавају важност инвестирања у спортске центре и инфраструктуру како би се омогућила квалитетна спортска обука и подстакла рекреација. Уз подршку и сарадњу између Спортског центра Борик из Бања Луке и Спортског центра Вождовац, очекује се свијетла будућност за спорт у Бања Луци и Београду.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 2

Подијели