Бориков Турнир у малом фудбалуВијести

Екипа „Пекаре Бакал“ тријумфовала је на 48. издању турнира „Борик МаxБет 2023“, остваривши побједу од 3:1 у финалу против „Кафе Кајака“

Бориков Турнир у малом фудбалу Вијести
Спортски центар Борик Мапа

Дворана „Борик“ била је испуњена публиком која је уживала у финалном окршају, гдје су млади фудбалери успјели свргнути прошлогодишње шампионе с трона.

Од самог почетка, „Кафе Кајак“ је наметнуо снажан притисак и показао препознатљиву игру с голманом. Дарко Милановић, голман футсал репрезентације Босне и Херцеговине, стајао је на голу Кајака, истичући се изврсном игром у пољу.

У почетку сусрета, голман „Пекаре Бакал“, Милаковић, бриљирао је с три изванредне интервенције, али у осмој минути није могао спријечити гол. Владимир Џомбић извео је слободан ударац, додао Фетићу, а овај прецизним ударцем матирао Милаковића за водство од 1:0.

Након те акције публика је отворено подржала „Пекару Бакал“, мотивишући млади тим. То се исплатило у 13. минути када је Баштић сјајно асистирао Турањанину, играчу сарајевског Жељезничара, који је прецизним ударцем с 10 метара повисио резултат на 1:1.

У 14. минути готово потпуни преокрет. Грешка екипе Кајака омогућила је Боснићу излазак један на један с Милановићем, али изванредни голман успио је прочитати његов ударац и сачувати своју мрежу.

Ипак, у 17. минути Милановић није могао спасити своју мрежу. Арсић је искористио одбијену лопту на пет метара и постигао гол за 2:1, што је био резултат првог полувремена.

У првом минуту другог полувремена, „Пекара Бакал“ је повећала водство на 3:1. Боснић је извео невјеројатан потез према Каурину, асистирао Бобићу, који је лако убацио лопту у празну мрежу. Тај потез је одушевио публику, а Боснић је добио заслужене овације.

„Кајак“ је покушао повратити своју игру, али су млади играчи „Пекаре Бакал“ храбрим трком и изврсним блоковима заустављали нападе, док су сами тражили прилике у контрама.

Осми минута прије краја, Милановић је фантастично пуцао с половине терена, али је лопта погодила стативу, а Баштић је у посљедњем тренутку избацио лопту у корнер. Голман Милаковић је још једном сјајно одбранио ударац Муњизе, док је у двије ситуације зауставио и Џомбића.

Иако је Баштић имао прилику минуту прије краја, Милановић је сјајно обранио. Посљедњу прилику за повратак пропустио је „Кафе Кајак“ преко Муњизе, чији ударац минут прије краја зауставља Милаковић.

У финишу, резултат је остао 3:1, чиме су млади играчи „Пекаре Бакал“ срушили прошлогодишњег првака и великог фаворита.

 

У преосталих 7 категорија шампиони су:

У 10  “Омега безбједност”

У 12  “ Шампиони 2011”

У 14  “Фризерски салон Стевица”

У 16  “Ски клуб Рис”

Сениорке  “Херцеговка”

Ветерани 38+  “Гарден”

Ветерани 50+ “Козарска Дубица”

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 2

Подијели