Прес конференција за Евролигу 2

Вијести
Спортска дворана „Борик“ Мапа

Кошаркашки клуб инвалида „Врбас“ у периоду од 7. до 10. марта текуће године биће домаћин квалификационог турнира „Евролиге 2“ кошарке у колицима. Осим Бањалучана на овој смотри учестоваће клубови из Француске, Холандије, Турске и Израела.
По ријечима Маринка Умичевића, предсједника овог трофејног спортског колектива већ сада је све спремено за предстојећу манифестацију.
– Имамо искуство у организовању Челенџ купа као и квалификација за „Евролигу 3“ за које смо добили највеће могуће оцјене. Убијеђен сам да ћемо и овог пута бити одлични домаћини, а надам се да ће наши играчи на терену остварити добар резултат, а ја сам већ сада поносан на све њих, јер су остварили сјајне резултате у минулом периоду – истакао је Маринко Умичевић.
Покровитељ ове манифестације је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а предсједник Организационог одбора је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.
– Желим свима да се захвалим и госпођи Цвијановић и господину Радојичићу који су стали уз наш клуб. Захвалност дугујемо и Влади Републике Српске као и нашим спонзорима, власнику хотела „Ћубић“ Љубомиру Ћубићу, нашем Мири Јањанину који је урадио промотивни спорт, ЈУСЦ „Борик“ којег води Манојла Зрнић као и вама новинарима који пратите рад ККИ Врбас – додао је Умичевић.
Све утакмице биће одигране 8. и 9. марта у Спортској дворани „Борик“ у којој су раније отклоњене све архитектонске баријере за спортисте са инвалидитетом, што је заслуга менаџмента Установе коју успјешно води Манојла Зрнић.
– Нама је лако сарађивати са људима из ККИ Врбас, прије свега ту мислим на предсједника Маринка Умичевића. Ми смо урадили све оно што је од нас тражено, и сигурно је да ће са наше стране и овог пута бити све у најбољем реду – рекао је Манојла Зрнић.
Игор Игњатовић, капитен ККИ Врбас који је уједно и менаџер квалификационог турнира „Евролиге 2“ вјерује да ће турнир проћи у најбољем реду.
– Велики посао је урађен, има још неких ситних детаља, али је евидентно да ћемо максимално спремно дочекати наше спортске пријатеље. Наравно да сам убијеђен како ћемо на терену осовјити прво или друго мјесто како бисмо обезбиједили наступ на завршни турнир – нагласио је Игњатовић. Биљана Недић по први пут наступиће у евролигашком такмичењу.
– Имам посебан мотив, јер досад нисам имала прилику да заиграм у овом еминентном такмичењу. Налазимо се у доброј форми, атмосфера је на највећем нивоу, имамо добру енергију и све то говори да ћемо остварити добар резултат – убијеђена је Биљана Недић.
Сличног размишљања је и Владо Шврака којем ће такође бити први пут да заигра Евролигу.
– Дуго се водила борба за моје оцјењивање, и сада смо у томе успјели на чему бих се захвалио предсједнику Маринку Умичевићу и капитену Игору Игњатовићу. Наравно да сам срећан што ћу заиграти Евролигу и сигуран сам да нећемо разочарати и да ћемо бити најбољи међу најбољима – јасан је Владо Шврака.
Промотер такмичења биће легендарни кошаркаш Зоран Славнић. Овом треба додати да ће ККИ Врбас у суботу, 2. марта одиграти двије утакмице НЛБ лиге у Београду. Први ривал биће им екипа Уна Сана из Бихаћа, а након тога одмјериће снаге са Флинк Стонсима из Аустрије.
На конференцији за медије Бране Човичковић, генерални секретар ЖКК Млади Крајишник, уручио је признање Маринку Умичевићу за 55 година постојања „малених“.

 

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели