Избор најбољих спортиста града Бања Лука за 2019. годину

Вијести
Спортска дворана „Борик“ Мапа

Бојан Љубишић и Соња Вујнић све засјенили

Бојан Љубишић, голман рукометног клуба Борац м:тел и Соња Вујнић, чланица Универзитетског одбојкашког клуба Бања Лука Волеј изабрани су, на вечерашњој свечаности, која је одржана у лијепо украшеној Спортској дворани „Борик“, за најбоље спортисте града Бањалуке за 2019. годину у мушкој и женској сениорској категорији. Награду најбољем спортисти уручио је градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, а најбољој спортисткињи Зоран Талић, предсједник Скупштине града.

Организатор овогодишњег избора најбољих спортиста је град Бања Лука , а технички организатор и домаћин Спортски центар „Борик“.

Признање за најуспјешнији спортски догађај – манифестацију припало је тениском турниру АТП челенџер „Српска опен“, док је најуспјешнији спортски колективи у мушкој категорији Рукометни клуб Борац м:тел, а код дама Женски кошаркашки клуб Орлови.

Најталентованији спортиста је Лука Кнежевић, велика нада рукометног клуба Борац м:тел, а најталентованија спортисткиња Сара Марковић, одбојкашица Бањалука Волеја.

Игор Игрњатовић, капитен Кошаркашко клуба инвалида Врбас изабран је за најбољег спортисту у категорији најуспјешнији спортиста појединац у спорту за инвалидна лица.

Награда за животно дјело припала је угледном спортском и кошаркашком раднику Небојши Куштриновићу. Додијељена су и два специјална признања. Оно за допринос у развоју и афирмацији спорта града Бањалуке добио је Драган Батар, бивши боксер и функционер Славије, а специјално признање за афирмацију и развој школског спорта припала је Жељку Танасковић, некадашњем одбојкашком репрезентативцу Југославије.

У музичком програму учествовали су чланови бањалучког вокалног атељеа Мама вокс, чији је осниваче Маја Манојловић, умјетница и вокални тренер.

Успјешан водитељ овогодишњег избора био је познати српски спортски новинар Слободан Шаренац.

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели