Олимпијска бронза у „Бориковом“ споменару

Бориков споменар Вијести
Спортски центар „Борик“ Мапа

17.07.2020. – Година 2016, Олимпијске игре у Рио де Жанеиру. Женска кошаркашка репрезентација Србије, предвођена селектором Марином Маљковић, освојила је бронзану медаљу, а међу славодобитницима и троје Бањалучана: кошаркашица Саша Чађо, физиотерапеут Бранко Стојнић и тим менаджер Јадранка Ћосић Тркуља.

Поред олимпијске бронзе Јадранка Ћосић Тркуља, некад сјајна кошаркашица Младог Крајишника, Винер Брокера, Хемофарма, Ковина, два израелска клуба Елицукурона и Мирософткарниела, у трофејној колекцији има и златну медаљу са Европског првенства у Мађарској, на којем су се „плаве“ даме попеле на побједничко постоље.

У својој играчкој каријери Јадранка Ћосић Тркуља је на кадетском првенству Европе са репрезентацијом пригрлила бронзано одличје, а као сениорка освојила је Куп Југославије са нишком екипом Винер Брокер, те два Купа и једну шампионску титулу као члан Хемофарма из Вршца.

Као тим менаджер Женског кошаркашког клуба Хемофарм, за десет година, колико је радила у овом клубу, може се подичити са пет шампонских титула и седам Купова.

И данас је Јадранка Ћосић Тркуља везана за игру под обручима, у Кошаркашком савезу Републике Српске обавља дужност техничког секретара.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 2

Подијели