Златни голман из Лос Анђелеса уписао се у „Бориков споменар“

Бориков споменар >Вијести
Спортски центар „Борик“ Мапа

12.08.2020. – Рукометни клуб Борац изњедрио је плејаду сјајних голмана, а у њој је своје мјесто нашао и чаробњак међу стативама – Златан Арнаутовић.

Са Борцем (за овај клуб наступао 207 пута) је освојио једну титулу и један Куп Југославије, био је предводник генерације која је 1991. године у двије утакмице била боља од московског ЦСКА и донијела други европски трофеј – Куп ИХФ у клупске просторије великана из Господске улице.

Остаће записано да је са Борцем освојио и први Куп и прву титулу Републике Српске ратне 1993. године.

Годинама је био стандардни чувар мреже рукометне репрезентације Југославије за коју је наступао 157 пута и постигао један гол. Највећи успјех са „плавима“ остварио је на Олимпијским играма у Лос Анђелесу када је освојена златна медаља, а велики допринос том успјеху, који се никад неће заборавити, својим сјајним одбранама дао је Златан Аранутовић, али и још један Борчевац – Здравко Бели Рађеновић. Поред олимпијског злата Арнаутовић у својој колекцији има и свјетско злато са шампионата одржаног у Швајцарској.

Своју богату и успјешну голманску каријеру наставио је у Шпанији, бранио је у чувеној Барселони са којом је освојио Суперкуп, да би се опростио од активног играња у шпанском Наранку, али из рукомета, у којем је оставио велик траг, није отишао.

Посветио се тренерском позиву, тренирао је вјечите ривале Црвене звезду (био шампион Србије и Црне Горе) и Партизан (водио екипу у Лиги шампона), једно вријеме радио је као тренер голмана у репрезентацији Туниса, као и у клубовима из Катара.

Златан Арнаутовић данас, мало у Београду, мало у Бањалуци, живи пензионерске дане, али кад је рукомет у питању био је голман свјетске класе.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 2

Подијели