Вијести

Златни балкански шампион дочекан у „Борику“

Вијести
Спортски центар Борик Мапа

6.6.2022. – Сениорско балканско првенство у каратеу одржано је у Београду, а Бањалучанин Павле Дујаковић злато је донио кући. У саставу репрезентације БиХ наступио је у категорији -60 kg. Борбама у 4 меча од којих је у првом побиједио такмичара из Србије 6:0, из Црне Горе 6:0, Македоније 3:2 и у финалу Грка 3:0, резултирала је златном медаљом.

„Ова златна медаља на балканском првенству је прва златна медаља у историји за такмичаре из Републике Српске у сениорској категорији. Поносан сам што сам је донио у Бањалуку, ово је и велики успјех Карате клуба „Енергија“. У Спортској дворани „Борик“ уприличен ми је дочек, а вјерујем да ћу својим даљим борбама освојити и већа такмичења. Сада слиједи одлазак на Европско првенство до 21 године, које се одржава у Прагу од 16. јуна, а одмах након тога Медитеранске игре које се одржавају у Алжиру“ – Павле Дујаковић.

„Спортски центар се труди да заједно са медијима скрене пажњу на ове лијепе ствари и такмичаре који би требали бити идоли младима. Ови успјеси нескромно, али крећу из нашег спортског центра, са наших паркета. Дочекали смо синоћ и младе рукометашице и рукометаше који су постали прваци БиХ, али свакако нам је драго да је Павле остварио овакав успјех. Иако је синоћ касно дошао са такмичења, данас је ту са нама, са својим тренерима и ми му честитамо испред СЦ „Борик“, али и КК „Енергији“ на овом успјеху. Ми ћемо се трудити да им и даље обезбиједимо што боље услове за рад.“, рекао је директор СЦ „Борик“ Ненад Талић.

Из Карате клуба „Енергија“ истичу да је ово и најбољи клупски резултат, а вјерују да је пред Павлом у будућности и сениорска европска и Свјетска медаља.

Оцијените овај чланак?

0 / 5. 0

Подијели