Ненад Талић изабран за предсједника Асоцијације спортских центара Републике Српске

Вијести

05.07.2022. – Данас је у Источном Сарајеву одржана оснивачка Скупштина Асоцијације Спортских центара Републике Српске, гдје су директори Спортских центара и дворана Источног Сарајева, Милорад О. Лале; Требиња, Милан Јанковић; Градишке, Милош Вујнић; Лакташа, Раденко Марчета; Мркоњић Града, Боро Бошкић; Котор Вароши, Данијела Костић и Бања Луке једногласно изабрали Ненада Талића, директора СЦ „Борик“ Бања Лука за предсједника Асоцијације, те потпредсједнике Милорада О. Лалета и Раденка Марчету.

Талић је и иницијатор оснивања ове Асоцијације чија је идеја савез организација за обављање спортских дјелатности на територији РС, са дјеловањем као невладина, неполитична и непрофитабилна организација. Челници спортских установа Српске једногласно су се сложили да је удруживање у Асоцијацију неопходно због изналажења бољих услова за рад спортских објеката, али и њихових крајњих корисника – спортиста.

„Асоцијација је основана у циљу развоја спорта, спортских објеката којима управља, међусобне сарадње, развоја и размјене искуства између спортских центара, унапређења положаја запослених у овој грани, те заједничког наступа пред релевантним републичким, државним и међународним органима у области спорта. Асоцијација ће функционисати и као удружење послодаваца у области спортских дјелатности. Слични модели постоје у Србији и Словенији, а циљ нам је да у Српској окупимо све заинтересоване спортске центре и дворане како би дјеловали уједињени ка истом циљу.“ истакао је Ненад Талић.

Сједиште Асоцијације је у Бања Луци, а члан може постати сваки спортски центар који је регистрован за обављање спортских дјелатности у складу са законом, као и друге организације у области спорта које се баве дјелатностима везаним за спортске објекте.

Оцијените овај чланак?

3.3 / 5. 3

Подијели