Бориков споменарВијести

Ћургуз, Тркуља, Зиројевић и Поповић у Бориковом споменару

Бориков споменар Вијести

7.7.2022. – Спортски центар Борик заједно са спортистима славио је многе градске, републичке, европске али и свјетске успјехе. Дио успомена сачуван је кроз 56 уписа легенди бањалучког али и регионалног јавног живота, понајвише спортског.

Међу запосленицима СЦ Борик много је спортских радника и медаљама окићених спортиста на свим нивоима такмичења. Након три године од оснивања Бориковог Споменара дошао је ред и на бисере нашег колектива.

Зоран Ћургуз Некадашњи центар кошаркашког терена успјешно води Спортску дворану Центар. Каријеру је градио кроз Задар, Шибенку, Партизан, Борац Чачак, Борац Бања Лука, Зорку Шабац, Сежану Словенија, Антверпен Белгија и Игокеу. Злато је понио 1987. на државном јуниорском првенству Југославије са Задром, а сребро са Задром на државном првенству Хрватске. Освајач првенстава и купа БиХ са Игокеом, те купова и првенстава РС са Борцем.

Милан Тркуља црни појас Спортске дворане Обилићево и предсједник синдиката СЦ Борик. Борбен на свим пољима, Милан је вишеструки првак РС у скоро свим узрасним категоријама у каратеу. Првак Југославије у борбама 1988., бронза на сениорском Свјетском првенству у Санкт Петербургу, сребро у борбама на сениорском свјетском првенству у Бергаму.

Томица Зиројевић кошаркашка легенда Борика. Некадашњи играч Сарајевског Жељезничара, а потом и Босне, Зорке Шабац, Борца и Игокее. Играо је прву лигу Југославије, те био проглашен за најбољег кошаркаша Републике Српске. Упјешан у пословима комерцијале и маркетинга гдје поене остварује и данас у СЦ Борик.

Борис Поповић бивши репрезентативац Српске и БиХ у каратеу. Вишеструки првак и освајач купа РС, БиХ, првак Југославије, Србије и Црне Горе, Србије. Екипни првак Европе 2004., Првак свијета 2007., првак Европе 2008. Један од најтрофејнијих каратиста Републике Српске свих времена. Црни појас Спортске дворане Борик и првак у ширењу смијеха.

 

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 2

Подијели