Вијести

Бањалука и Ниш повезују се у сарадњи кроз спортске центре

Вијести
Спортски центар Чаир Мапа

На позив градоначелнице Ниша, госпође Драгане Сотировски, а у вези упознавања са капацитетима, активностима и плановима Спортског центра “Чаир”, те разговорима  о могућим моделима сарадње и проналажењу рјешења за превазилажење изазова  са којима се СЦ “Чаир” суочава, директор Спортског центра “Борик”, Ненад Талић, борави у званичној посјети Граду Нишу. Ова посјета није само формални догађај, већ представљала прилику за дубљу сарадњу између Спортских центара Бањалуке и Ниша, те размјену искустава и идеја о унапређењу пословања.

Разговори су се водили о начинима пословања Спортског центра “Борик” и Спортског центра “Чаир”, истичући разлике и сличности између ове двије реномиране Установе. Оба Центра, основана 1974. године, прослављају свој значајан јубилеј 50 година рада и постојања. Организовани су као Јавне установе, мада се СЦ “Чаир” тренутно сусреће са организационим и финансијским изазовима. Директор Талић је понудио конструктивне идеје и иновације које би могле помоћи СЦ “Чаиру” у изналажењу рјешења у будућем пословању.

Током посјете разговарано је о тренутној политичкој ситуацији у Бањалуци и Нишу, при чему је градоначелница Ниша истакнула напредак који је Град Ниш остварио. Изванредан напредак у посљедњем периоду, поставши узор ефикасне градске администрације и динамичног урбаног развоја. Његова трансформација представља изузетан примјер успјеха у унапређењу инфраструктуре, економије и квалитете живота грађана. Визионарска политика и преданост развоју града добила је широко признање, укључујући и престижну награду на Дунавском форуму у Бањалуци које је градоначелница Сотировски добила прије двије године.

Посебно је значајна повезница Бањалуке и Ниша кроз рад првог Бана врбаске бановине, Светислава Тисе Милосављевића који је поријеклом из Ниша. У периоду од 1929. до 1934. године Бан Милосављевић је имао кључну улогу у развоју цијеле бановине, посебно њеног сједишта Бањалуке.

Градоначелници Ниша представљена је и успјешна сарадња између Асоцијација Спортских центара Србије и Републике Српске.

Планирано је да данас заједно посјете Спортски центар “Чаир” гдје ће детаљно погледати све објекте, а на иницијативу градоначелнице Сотировски у току године ће бити уприличено потписивање Споразума о сарадњи између ова два Центра, чиме ће се додатно ојачати везе између Бањалуке и Ниша кроз спортске Установе.

Оцијените овај чланак?

3.7 / 5. 3

Подијели