Трофејне сестре у „Бориковом споменару“

Бориков споменар Вијести
Спортски центар „Борик“ Мапа

09.09.2020. – Сестре Кнежевић, Драгана и Дејана, трофејне рукометашице бањалучког Борца, уписале су се у „Бориков споменар“.

У Основној школи „Алекса Шантић“, почеле су да тренирају рукомет код тренера Мире Пиртовшека, који их је касније одвео у новоформирани клуб „Врбас 2000“. Када се он распао, приступиле су Женском рукометном клубу Борац са којим су низале побједе и освајале трофеје у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Драгана Кнежевић у својој трофејној ризници има шест титула првака и четири купа БиХ, те три освојена Купа Републике Српске. Два пута је бирана за најбољу спортисткињу града Бањалуке (2002. и 2008. године), два пута је била друга на листи десет најбољих спортиста Републике Српске, а проглашена је и за прву даму спорта Босне и Херцеговине.

Дејана Кнежевић са Борцем је била четвороструки рукометни шампион БиХ, троструки освајач Купа БиХ, а три пута у њеним рукама се нашао Куп Републике Српске. И она је 2009. године понијела титулу нај-спортисткиње града Бањалука, била је четврта у Избору најбољих спортиста Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Драгана и Дејана Кнежевић са поносом могу да се осврну на своје успјешне, богате и трофејне рукометне каријере.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 2

Подијели