„Прва рукавица” у „Бориковом споменару”

Бориков споменар Вијести
Спортски центар „Борик” Мапа

09.10.2020. – Синиша Мркобрада, познато фудбалско име, дугогодишњи успјешан чувар мреже бројних клубова, оснивач голманске академије „Прва рукавица”, освајач „Бориковог” турнира у малом фудбалу, уписао се у „Бориков споменар”.

Почео је фудбалску каријеру, тамо преко Врбаса, у бањалучком Наприједу, а потом га је пут водио у бањалучки Борац (са којим је освојио два Купа Републике Српске и једну титулу), те шведски Варберг Гиф, вијетнамски Страта Донг Наи, Козару, Лакташе (био шампион Републике Српске), Љубић… У сваком овом клубу га памте као сјајној голмана и човјека.

Годинама је Мркобрада наступао и на „Бориковом“ турниру у малом фудбалу. И, наравно, оставио голмански траг. Са екипом „Столарија Зрнић“ испио је побједнички шампањац, а два пута изабран је за најбољу „јединицу“ турнира.

Оно што је посебно занимљиво је податак да је популарни „Мрки“ био „прва рукавица“, односно најбољи голман, не само у сениорској, него и у пионирској, кадетској, јуниорској и ветеранској конкуренцији.

И данас је Синиша Мркобрада уз фудбал (тренер је голмана у премијерлигашу Крупа и едукатор за све тренере голмана у ФС БИХ), своју „Прву рукавицу“ и „Бориков“ турнир у малом фудбалу.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 2

Подијели