Пуша се уписао у „Бориков споменар“

Бориков споменар Вијести
Спортски центар „Борик“ Мапа

22.10.2020. – Рајко Пушић, популарни Пуша из Росуља, најпознатији и најбољи бањалучки карикатуриста, дугогодишњи играч Ударника (данас Крајине), угледни фудбалски радник, велики пријатељ Спортске дворане „Борик“ и његовог симбола, турнира у малом фудбалу, уписао се у „Бориков споменар“.

У младости гајио је љубав према цртаним романима и – фудбалу. Године 1962. објавио је своју прву карикатуру у хумористичком часопису „Јеж“. Радио је као карикатуриста за „Крајишке новине“, касније у бањалучком „Гласу“ у којем је имао сталне рубрике „Бабо из Безистана“ и „Бањалука“, а своја дјела објављивао је још у „Ослобођењу и „Нашим данима“, Спортском листу „Дерби“, „Спорт клубу“, али и на бројним телевизијама. И данас, Рајко Пушић живи живот са својим карикатурама, црта политичаре, привреднике, спортисте, спортске раднике, обичне људе.

Као и сву рају из Росуља и њега је фудбалски пут одвео у Крајину, био је члан прве генерације. Са успјехом је носио дрес овог клуба, а по завршетку каријере обављао је дужност секретара, био у клупском руководству.

Поред Фудбалског клуба Крајина, друга Пушина љубав је „Бориков“ турнир у малом фудбалу. Деценијама је уз овај бањалучки фудбалски бренд, који је постао познат у региону, учествовао је са људима из „Борика“ у његовој организацији.

Рајко Пушић је издао двије књиге карикатура „Бањалучани у карикатури“ и „Спорт у карикатури“.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 2

Подијели