Српски Орлови полијећу из „Борика” – титула и 20.000 КМ за најбољу екипу турнира 2022.

Вијести
Спортски центар Борик Мапа

Традиционални турнир у малом фудбалу „Борик Нектар 2022“ у организацији Спортског центра „Борик“ и под покровитељством Града Бањалука, почеће 26. новембра у СД „Борик” и СД „Центар”. Финале је предвиђено за 25. децембар, док ће се жријеб екипа обавити 23. новембра у СД „Борик”. Пријаве за учешће екипа, данас су отворене.

„Спортски центар „Борик“ и ове године у сарадњи са спонзорима, медијима и Градом Бањалука као покровитељем организује највећи турнир у региону, и ове године очекујемо преко 25.000 посјетилаца у наше двије дворане „Борик” и „Центар“. И ове године очекујемо преко 1.000 малишана који ће играти потпуно бесплатно на Турниру у ове двије дворане. Регионална спортска ТВ кућа Арена спорт ће преносити велико финале сениора, али по њиховој жељи они ће преносити и полуфиналне утакмице. Награде у протекле двије године су биле 5.000 и 10.000 КМ за сениоре, ове године та награда за првака Борика је 20.000 КМ.

Заштитно лице и промотер Турнира у малом фудбалу је Бањалучанин, а уједно и репрезентативац Србије у фудбалу, вјероватно и учесник свјетског првенства које почиње за петнаестак дана у Катару, Срђан Бабић. Због свега тога смо увели једну новину, да у току трајања Турнира ћемо пратити и Свјетско првенство у фудбалу, тачније утакмице репрезентације Србије тако да ћемо у паузама Турнира све три утакмице у групи Србије гледати у Борику на екрану од око 100 метара квадратних.

Улаз за све наше Бањалучане, али и оне из околних градова, па и из сусједних држава који су нам се најавили да ће доћи гледати, је потпуно бесплатан. Оно што је битно нагласити да смо дали подршку хуманитарној организацији „Срби за Србе” која ће приликом уласка посјетилаца на организовано гледање утакмица прикупљати новчана средства која ће они намјенити за своје кориснике.“ – рекао је Ненад Талић, директор СЦ „Борик“.

Промотер и заштитно лице турнира, бањалучки фудбалер и репрезентативац Србије Срђан Бабић, радо се одазвао и подржао Борикову сморту фудбала која окупља најбоље фудбалере и футсалере региона.

Пропозиције такмичења ове године нису битније мијењане.

„Од данас су отворене пријаве за све такмичарске екипе на Турниру које ће трајати до 21.11.

Турнир се игра у 7 категорија: сениори, ветерани 35+, ветерани 50+, У-16 (2006. годиште и млађи), У-14 (2008. и млађи), У-12 (2010. и млађи) и У-10 (2012. и млађи).

Котизације: сениори – 200,00 КМ ; ветерани 35+ и 50+ – 150,00 КМ; млађе категорије – бесплатно. На турниру је ограничен број екипа: сениори – 64 екипе, ветерани 35+ – 16 екипа, ветерани 50+ – 8 екипа, млађе категорије – по 24 екипе. Систем такмичења:

Групна фаза па елиминација – сениори и ветерани, млађе категорије – елиминација.

Екипу на терену чини 5+1 играча, а све утакмице се играју лоптом 5 са тегом, осим категорије У-10 гдје је лопта 4.“ – рекао је Јовица Кесеровић, руководилац Турнира.

Наградни фонд за такмичаре износи:

сенори: 1. мјесто 20.000,00 КМ, 2. мјесто 3.000,00 КМ

ветерани 35+: 1. мјесто 2.000,00 КМ и 500,00 КМ

ветерани 50+: 1. мјесто 1.000,00 КМ и 400,00 КМ

Бањалучка пивара и Нектар пиво су званично пиво фудбалске репрезентације Србије, али и генерални спонзор „Борик Нектар 2022” турнира у малом фудбалу, као и пријатељи догађаја „Катар у Борику“.

„Нектар пиво је поново уз турнир у малом фудбалу који и ове године поносно носи назив „Борик Нектар 2022”.

Не постоји турнир са дужом традицијом на простору Босне и Херцеговине, као што не постоји компанија са дужом историјом у Републици Српској од Бањалучке пиваре, која је деценијама уназад била дио овог бањалучког турнира.

Велико нам је задовољство што ће се у оквиру, овогодишњег, турнира у Борику организовати и заједничко гледање утакмица фудбалске репрезентације Србије, чије је званично пиво управо Нектар.

Радосни смо што настављамо традицију подршке спорту и спортским манифестацијама у Бањој Луци и целој Републици Српској. Бањалучка пивара је, међу приватним компанијама, убедљиво највећи спонзор и донатор спортским клубовима и спортским манифестацијама у нашој земљи.

Са поносом истичемо да смо током 2022. године подржали: Фудбалски клуб Борац Бања Лука, Кошаркашки клуб Борац Бања Лука, Свјетско првенство у рафтингу Бања Лука, Run and more полумаратон у Бањој Луци, Фудбалски клуб Текстилац Дервента, Рукометни клуб Младост Бања Лука, Фудбалски клуб Рекреативо Бања Лука, Пливачки митинг 14. Бања Лука Опен, Нектар Футсал Дервента, 4Fallcon трка Бања Лука, Нектар Бум љетња лига Бијељина, и многе друге спортске манифестације, а сада се поносно враћамо у дворану Борик, као генерални спонзор чувеног турнира у малом фудбалу Борик Нектар 2022.

Позивамо фудбалске тимове и љубитеље фудбала да дођу у новембру и децембру у овај храм спорта, да заједно уживамо у фудбалу и најбољем пиву на којег можемо да будемо поносни – наше Нектар пиво.” – изјавио је Слободан Срећковић, директор маркетинга Бањалучке пиваре.

Цијена улазница за Турнир је 1 КМ, полуфинале и финале 3 КМ, а за гледање утакмица „Катар у Борику” улаз је бесплатан. Сви посјетиоци моћи ће добровољним прилогом на улазу подржати хуманитарну организацију „Срби за Србе” која ће сва донирана средства усмјерити за помоћ најугроженијим српским породицама на Балкану.

Све инфо ће бити доступне на порталу turnir.scborik.com www.scborik.com, те друштвеним мрежама scborik.

Оцијените овај чланак?

5 / 5. 1

Подијели